Az Xbox 360/PlayStation 3-érában hatalmas vitatéma volt, hogy megéri-e fizetni az online multiért és cserébe jobb szolgáltatást kapni (xboxos tábor), vagy inkább a kicsit fapados -cserébe ingyenes – szolgáltatást választani (playstationös tábor). Végül akármi is volt az álláspontunk, a jelenlegi generációban megkerülhetetlenül, mind a Sony, és mind a Nintendo átvette a Microsoft által bevezetett szokást.

Azonban az elmúlt időben egyre több helyről hallani azt, hogy ez a több évtizedes “tradíció” megváltozik az Xbox családnál. Az első ilyen spekulációk akkor erősödtek fel, amikor pár napja bejelentették, hogy a Microsoft kukázza 12 éves Xbox Live Gold előfizetés forgalmazását, és inkább a Xbox Game Pass Ultimate-re hangolná át a játékosokat. Azóta több forrás is részletesen kifejtette erről véleményét:

A mostanában elég megbízható bennfentes információkkal rendelkező Jeff Grubb szintén úgy véli, hogy ingyenes lesz az online többjátékos mód Xboxon, amivel szerinte a ma megerősített free-to-play Halo:Infinite multiplayer híre is egybecseng.

Természetesen ezek egyelőre mind csak pletykák, de ha valóban meglépik ezt a redmondiak, és a japánok nem változtatnak a saját üzletpolitikájukon, akkor az hatalmas előnyhöz juttathatja a jövőben az Xbox Series X-et.

Forrás: https://www.gamekapocs.hu/hir/68154/pletyka_ingyenes_lesz_az_online_multi_xboxon