Az sorozat egyik forgatókönyvírója, Craig Mazin, nyugtatott meg mindenkit egy rádióműsor alatt, hogy az HBO gondozásában készülő sorozat igyekszik a legnagyobb alázzattal adaptálni a játék világát.

Már nyár eleje óta tudjuk, hogy a sikert-sikerre halmozó Csernobil rendezőgárdája ügyködik a The Last of Us első részének a (szintén) HBO-s sorozat adaptációján. Nem rég egy rádióműsorban nyilatkozott az egyik társíró – Craig Mazin -, aki elmondta, hogy a legnagyobb tisztelettel állnak a játék univerzuma felé.

Mazin azt nyilatkozta, hogy a sorozat inkább kiegészíti a játékot olyan részletekkel, amivel az kevésbé foglalkozott, mintsem belerondítana annak a történetébe. Az úriember azt is hozzátette, hogy megérti, ha valaki attól fél, hogy hozzá nem értő kezek közé kerül a sorozat, de itt gyorsan megjegyezte, hogy Neil Druckmann is besegít az írásba, aki azért talán nem annyira idegen a The Last of Us-univerzumában.

Nem rég egyébként Joel-t alakító színész megosztotta velünk, hogy szerinte ki lenne jó választás a sorozatbeli alteregójának.

Forrás: https://www.gamekapocs.hu/hir/68153/the_last_of_us_sorozat_hu_marad_a_franchise_hoz