A Microsoft korábban már bejelentette, hogy az Xbox Game Pass Ultimate felhasználói hozzáférhetnek majd az EA Play játékkatalógusához is, ma pedig a redmondiak azt is elárulták, hogy pontosan mikor.

A Microsoft mindent megtesz azért, hogy rábólintsunk az Xbox Game Pass ajánlataira. Ennek jegyében az Ultimate csomag előfizetői hamarosan hozzáférhetnek az EA Play (korábban EA Access és Origin Access) játékkínálatához is, így a szemtelenül megfizethető előfizetésért cserébe az Electronic Arts katalógusának a java is elénk tárul. Ez vonatkozik a PC-s játékosokra, az Xbox One vagy Series X/S tulajdonosaira, de akár azokra is, akik androidos mobilkészülékünkön szeretnének játszani, kihasználva az xCloud rendszerét.

Érdemes persze megemlíteni, hogy a jelen állás szerint ez az egybeolvadás az EA Play Basic szintjére vonatkozik, amely ugyan nem foglalja magába az Electronic Arts legújabb megjelenéseit, de így is közel száz játékot tartalmaz.

A kérdés már csak az, hogy mikor indul ez az akció – szerencsére a zöldek erről is lerántották a leplet. Az EA Play katalógusa november 10-én csatlakozik az Xbox Game Pass Ultimate csomagjához, pontosan az Xbox Series X és Xbox Series S megjelenése napján. Nyilvánvaló, hogy nem véletlen ez az időzítés, hiszen ezzel a Microsoft végleg bebiztosította, hogy már az első napon se szűkölködjünk az elérhető játékokban.

Forrás: https://www.gamekapocs.hu/hir/68834/xbox_game_pass_novemberben_tarsul_az_ea_play