A µTorrent 3.4.9 verziójában megjelent egy úgynevezett “Önzetlen mód”. De mit is takar ez a beállítási lehetőség a gyakorlatban?

A torrentezés lényege, hogy a felhasználók az általuk letöltött adatmennyiséget visszaosztják a többiek számára, így a letöltők hozzá tudnak jutni a kívánt anyagokhoz. Ideális esetben a visszaosztás jóval nagyobb mennyiségben történik, hiszen a letöltött torrentet nem töröljük ki azonnal a kliensből, így huzamosabb ideid tudjuk az anyagot seedelni. A gyakorlatban érdemes 2:1 feltöltés/letöltés arányú megosztást tartani, de az önzetlenebb emberek ennél nagyobb arányban is megoszthatják a letöltött tartalmakat.

Az önzetlen mód elősegíti, hogy a feltöltés/letöltés arány mindig 2:1 legyen. Ezt úgy éri el a kliens, hogy a feltöltésnek magasabb prioritást ad a letöltéssel szemben, így egy egységnyi adatmennyiség letöltését követően két egységnyit tölt vissza. A dolog hátránya, hogy ez a módszer lelassíthatja a letöltést, hiszen addig nem fejeződik be a letöltés, amíg a kétszeres visszaosztás nem történt meg. Ezt mindig vedd figyelembe, ha engedélyezed ezt a beállítási lehetőséget.

utorrent önzetlen mód