A µTorrent beállításai között található egy haladó beállítások menüpont, ahol számos opció értékét lehet állítani az igényeknek megfelelően. Ehhez persze nem árt tudni, hogy melyik opció milyen beállítást változtat meg a kliensben. A következőkben szeretnék néhány ajánlott beállítási javaslatot megosztani, hogy gördülékenyebb legyen a le- és feltöltés a kliens segítségével.

A következő opciókat a Beállítások – További beállítások – Haladó menüpontra kattintva tudod változtatni a jobb-oldalon megjelenő opciók értékét átállítva.

bt.allow_same_ip -> true
Engedélyezi az azonos IP címmel rendelkezők csatlakozását.

bt.prio_first_last_piece -> true
A kliens a torrent feladat indításánál először az első és utolsó szeleteket próbálja először letölteni. Ezt azért jó, mert előfordul, hogy a seeder eltűnik mielőtt letöltenéd 100%-ban a torrentet és nem fogod tudni befejezni a letöltést. Ennek engedélyezésével elkerülheted az ilyen helyzeteket.

bt.scrape_stopped -> true
A leállított torrenteknél is lekéri a kliens az adott torrentnél jelen lévő seederek és leecherek számát, így láthatod, hogy milyen a torrent állapota.

gui.show_plus_upsell -> false
Az utorrent-nek létezik már fizetős verziója, amit az ingyenes verzióban reklámoznak. Ezzel a beállítással eltüntethető ezt a reklám.

peer.lazy_bitfield -> false
Elvileg a zavaró letöltők kitiltására szolgál, de nagymértékben rontja a seedelési lehetőségeket a kliensben. False beállítással sokkal jobban tudsz seedelni egyes oldalaknál. Ha korábban nem ment a seed valamelyik oldalon, ezzel a beállítással remélhetőleg oda is megindul a feltöltés.

queue.slow_dl_threshold -> értéke tetszés szerint bájtban
Ezzal az opcióval adhatod meg, hogy mekkora letöltési sebességnél tekintsen egy torrentet aktívnak a kliens. Ha nem éri el ezt a sebességet az adott torrent, akkor egy másik letöltési feladatot is elindít a kliens.

queue.slow_ul_threshold -> értéke tetszés szerint bájtban
Ezzal az opcióval adhatod meg, hogy mekkora feltöltési sebességnél tekintsen egy torrentet aktívnak a kliens. Ha nem éri el ezt a sebességet az adott torrent, akkor egy másik feltöltési feladatot is elindít a kliens.

queue.use_seed_peer_ratio -> értéke tetszés szerint
Ha true értéken van, akkor a kész feladatok esetén a seed/peer arány alapján dönt a kliens arról, hogy elindítja-e a feltöltést vagy sem egy adott torrent feladatnál. Tehát minél kevesebb a seeder és több a leecher annál nagyobb rangot kap az adott feladat és inkább ezeket fogja előnyben részesíteni a kliens. Ha kikapcsolod, akkor a seed/peer arány nem fog közrejátszani a feltöltésre indított feladatok esetén.

offers.sponsored_torrent_offer_enabled -> értéke tetszés szerint
Ezzel a kapcsolóval lehet eltüntetni az újabb verziókban jelen lévő reklámcsíkot. Ha értéke true, akkor a reklámcsík megjelenik. Ha az értéke false, akkor a reklámcsík nem fog megjelenni a program ablakában.

Ezeket a beállításokat bármely verziónál elvégezheted, ahol megtalálhatóak ezek az opciók. Elképzelhető, hogy egyes haladó opciók csak a 3.x verzió óta elérhetők.