Az uTorrent fejlesztőcsapatának felvásárlásának hírére sokank gondolták, hogy a szeretett kliensük már nem lesz a régi és tele lesz reklámokkal. A BitTorrent Inc. felvásárolta az uTorrent fejlesztőcsapatát és a hagyományos bittorrent kliens mellett az utorrent fejlesztése is szerteágazó lett. Az ingyenes uTorrent verzió mellett megjelent az uTorrent Plus, amely bővített képességekkel áll a felhasználók szolgálatára, melyekért előfizetési díjat kell fizetnünk.

Ha nincs szükségünk a bővített képességekre, mert annyit szeretnénk, hogy le tudjuk tölteni a számunkra fontos adatokat torrenten keresztül, akkor továbbra is használhatjuk az uTorrent ingyenes változatát, viszont az ingyenes kliensben megjelentek a reklámok és a Plus verzió előfizetését szorgalmazó felhívások.

Szerencsére a felhasználói jelzéseknek eleget téve a fejlesztők lehetővé tették az “idegesítő” elemeket letiltsuk.

A fejlécnél megjelenő reklámok kikapcsolásához menjünk a Beállítások – További beállítások – Haladó menüpontba – írjuk be a jobb oldali keresőbe, hogy offer. Az összes megjelenített elem értékét állítsuk False-ra.

utorrent reklámmentesítés

 

Ezzel még nem végeztünk, mert a kliens bal alsó sarkában további reklámot találunk.

utorrent reklámmentesítése

Ennek eltüntetéséhez szintén a Beállítások – További beállítások – haladó menüpontban kell kutakodni. Keressünk rá a gui.show összetételre. A megjelenő találatok között a gui.show_plus_upsell és gui.show_notorrents_node értékét kell False-ra állítani.

Végezetül pedig a kliens főablakában a Beállítások menüpontnál vegyük ki a pipát a csomagok mutatása (F8) opció elől.

Genesis