Ebben a cikkben dióhéjban írom le azokat a tippeket, amik segítenek a uTorrent sebesség beállításában úgy, hogy a lehető leggyorsabb sebességgel tölthess le illetve fel. Részletesebben a sebesség tippek cikkünkben olvashatsz ezekről.

1. Mérd meg a feltöltési sebességedet és a µTorrent-ben állítsd be ennek 80%-át feltöltési sebességnek. Sebességmérés: speedtest.net
Így számold ki a feltöltési sebességet, amit be kell állítanod a kliensben: speedtest-en mért feltöltési sebesség/8*0,8 (például: 30/8*0,8=3, tehát 3 MegaBájt feltöltési sebességet állítasz be).

2. TCP kapcsolatok maximális számának átállítása
Ezt igazából csak Windows XP esetén kell állítani, mert ezen a rendszeren a TCP kapcsolatok száma limitálva van 10-re, viszont az újabb rendszereken már korlátlan ezek száma. Tehát, ha XP-t használsz, akkor ennek módosítására használhatod ezt a kis app-ot: LINK
A TCP kapcsolatok számát 50-100 közé érdemes állítani kezdésnek, fontos, hogy a több itt sem mindig jobb!

3. A letölteni kívánt torrentek esetében ellenőrizd a seed, peer számot és válaszd azt a torrenetet, amelyiknél nagyobb a seed/peer arány értéke. Természetesen, ha csak egyetlen torrent érhető el az adott anyaghoz, akkor nincs választási lehetőséged.

4. Válassz megfelelő portot a programban és tedd aktívvá azt.
A BitTorrent által használt port-tartomány alapesetben 6881-6999 között van. Ezeket az internetszolgáltatók gyakran szűrik a nagy terheltség miatt. Megoldás, hogy ettől eltérő számot állítasz be kézzel, például 51000-52000 között stb. Rád van bízva.

5. Tiltsd le a beépített Windows tűzfalat
Mivel XP alatt a Windows-ba épített tűzfal nem túl fejlett ezért érdemes letiltani. Helyette érdemes külső féltől származó tűzfalat használni pl. ZoneAlarm. Vista, Win7, Win8 esetén is érdemes lehet külső tűzfal szoftverrel próbálkozni, ha probléma lép fel a kapcsolatot illetően.

 

Genesis