Az uTorrent számos beállítási lehetőséget tartogat, melyekkel személyre szabhatjuk a programot és megkönnyíthetjük vele a munkát. Ebben a leírásban néhány utorrent tippet mutatok be, amelyek hasznosak lehetnek számodra is.

1. Mester vagy főnök billentyűkombináció

Előfordulhat, hogy olyan helyen használod az uTorrent-et, ahol nem szeretnéd, hogy mások lássák, hogy fut a program. Ebben az esetben segítségedre lesz a főnök billentyűkombináció, melyet használva teljesen eltűnik a program ablaka és az óra melletti ikonja, így senki nem látja, hogy fut a program.

A tetszőleges billentyűkombináció beállításához menj a Beállítások – További beállítások – Általános menüpontba és a Mester-gomb mellett lévő kis ablakban nyomd le azt a billentyűkombinációt, amivel aktiválni szeretnéd a funkciót (Pl. ctrl+y). Ezt követően ennek lenyomására eltűnik az uTorrent ablaka és az ikonjai, majd ennek újbóli lenyomásával előhozható a kezelőfelület.

utorrent boss-kombináció

Megjegyzés: Ezt a funkciót lehet kombinálni a Mester jelszó használata opcióval. Ha beállítasz egy mester jelszót, akkor hiába ismeri valaki azt a billentyűzetkombinációt, amivel elő tudná hozni az uTorrent kezelőfelületét, a megtekintéshez előbb be kell írnia a jelszót. Tehát ennek segítségével még jobban le tudod védeni a klienst.

utorrent boss-kombo-jelszoval

 

2. Forgalom limit

Az uTorrent újabb verzióiban megjelent a Forgalom limit beállítási lehetőség. Ennek segítségével beállíthatod, hogy a kliens egy bizonyos adatmennyiség forgalmazását követően álljon le és ne legyen több letöltés és/vagy feltöltés. Ennek akkor veheted hasznát, ha az előfizetői szerződésedben szerepel, valamilyen adatforgalmi korlát, amit nem szeretnél túllépni.

Vannak olyan internet szolgáltatások, amelyek esetében a szolgáltató kiköt bizonyos adatforgalmi korlátot, melynek átlépése esetén lelassítja az internet sebességét. Ennek elkerülésére használható ez a funkció.

A forgalom limit bekapcsolásához menj a Beállítások – További beállítások – Forgalom limit menüpontba. Kattintsd be a limit bekapcsolása opciót és állítsd be a kívánt értékeket, majd kattints az Alkalmaz gombra.

utorrent forgalom limit

 

3.  Fájl küldése uTorrent-tel

Ennek a funkciónak a segítségével egyszerűen tudunk fájlokat megosztani az uTorrent segítségével. Ez a lehetőség az újabb 3.x verziók használata esetén érhető el.

A funkció használata rendkívül egyszerű. Fogd meg az elküldeni kívánt fájl és dobd be az uTorrent ablakába. Ennek hatására megjelenik a Fájlok küldése párbeszédablak.

fájl küldése utorrent-tel

Kattints a link létrehozása gombra, melynek hatására létrejön a torrent, amit el is kezd seedelni a program. A párbeszédablakban megjelenik a torrent linkje, mellette pedig a másolás gomb, melynek segítségével vágólapra helyezheted a torrent linkjét. Ezt a linket kell megosztani azzal, akinek küldeni szeretnéd az adott anyagot.

fájl küldése utorrent-tel1

 

4. µTorrent Android: WiFi only mode

Egy ideje elérhető a µTorrent androidra készült változata is, így már mobilon is használható ez a nagyszerű  torrent kliens. Mivel a mobilinternet csomagok általában korlátozott adatforgalom lebonyolítását teszik lehetővé, ezért hasznos az android-os µTorrent kliensbe épített Wifi only mode, melynek segítségével utasítani lehet a klienst, hogy csak abban az esetben forgalmazzon adatot, ha WiFi hálózatra vagyunk csatlakozva. Ezzel elkerülhetjük az adatforgalmi keretünk elhasználását és a forgalomlassítást, rosszabb esetben a túlfizetést.

utorrent wifi only mode

 

Genesis