Ezt a programot igen sokan ismerik már, de sok téves dolog is kering róla. (“ÜberLegend”) Eme tévhitek elűzésére íródott cikk.

A legelterjedtebb mendemonda, hogy a program megnöveli a le és a feltöltési sebességet. Ez nem igaz, ostobaság. Ha egyszer a szolgáltatótól megrendelsz egy sebességet nem fogsz annál többel tölteni. Igaz, mint minden mítosznak, ennek is van egy valóság magja.

Ez a mag pedig erről szó:
Az interneten mikor elküldenek neked egy adatcsomagot, akkor arról neked mindig küldened kell egy visszaigazolást, hogy “Köszönöm megkaptam, jöhet a következő”. Ha ezt a visszaigazolást nem kapja meg a szerver időben, akkor újraküldi ugyanezt a csomagot így hamarosan dugó alakul ki. Amikor torrentezel akkor pedig meglehetősen nagy forgalmat bonyolítasz, tehát sokkal könnyebben alakul ki ilyen torlódás, főleg ha a feltöltésed (szinte) a maximumon van.

Ezt elkerülendő jött létre a cFosSpeed ami, mint egy jó forgalomirányító rendőr szépen megmondja, hogy melyik csomag mikor kelhet útra.  Tehát mindössze arról van szó, hogy a cFosSpeed képes az internet és számítógéped közötti forgalmat szabályozni annak függvényében, hogy éppen mely csomagokra van nagyobb szükség és melyekre kevésbé. Ennek köszönhető, hogy több egyidejű internetes tevékenység (letöltés, chat, böngészés stb.) esetén is gördülékenyen mennek a folyamatok.

A program helyes beállításainak ellenőrzéséről ITT olvashatsz.

cFosSpeed letöltése

 

Comments are closed.