FlashUI egy WebUI alternatíva. Alapjába véve ugyanúgy muködik, csak mivel Flash alapot használ, azoknak hasznos lehet, akiknek a sima WebUI nem akart muködni. Lássuk a részleteket:

Alapjába véve ugyanazt tudja mint a WebUI, de mindezt Flash alatt teszi, nem is rosszul. Akinek nem muködött rendesen, vagy sehogy a sima WebUI, annak ezt kellene megpróbálnia.

Használatához szükség lesz:

 

Használatát és telepítését tekintve szinte semmivel nem tér el a társától.

Telepítés:

  1. Letöltöd a webui.zip-et példáúl Innen.
  2. Bemásolod a letöltött fájlt a µTorrent Appdata könyvtárába. Ami valahogy így fog kinézni: C:/Documents and Settings/felhasználóneved/Application Data/uTorrent

Namost itt meg kell említenem, hogy ha már a könyvtárban benne van a másik webui.zip is, És használni is akarod mindkettot, akkor ne írd felül, hanem tömörítsd ki a flash-es webui.zip-et és a fájlokat tömörítsd bele a már meglévo webui.zip-be. Mondanom sem kell, hogy ez fordítva is muködik. 🙂

Így ha a hivatkozásnál a flash.html-elt írod be, akkor a flash-es webui fog köszönteni, ha pedig az index.html-t, akkor a másik webui. Így használhatod mindkettot felváltva, ezzel megnövelve az esélyét annak, hogy az egyik legalább rendesen fog muködni remélhetoleg, az éppen használt böngészovel.

Ez a lépés csak akkor kell, ha szeretnéd a webui felületen használni az otthon jól megszokott és általad beállított stílust. Szóval, hogy tudd használni, át kell konvertálnod a stílus .bmp fájlait .png-re és belevarázsolni a webui.zip-be.

Használata tökéletesen megyezik a webui cikkben leírtakkal, azzal a kivétellel, hogy a linkben az index.html helyett logikusan flash.html-t írunk.

Néhány tipp a végére:

  • Érdemes a webui használata alatt leállítani a le/feltöltéseket, mert ha nem hagyunk sávszélességet a szegény webuinak a kommunikációra, hajlamos mindenféle lehetetlen hibaüzenetek mellett megszakadni.
  • Hibaüzenet: „A script in this movie is causing Macromedia Flash Player 8 to run slowly. If it continues to run, your computer may become unresponsive. Do you want to abort the script?”
    Megoldás: Frissítés 9-es Flash-re.
  • Én teszteltem Ie 6 és 7 alatt. Tökéletesen muködött. Firefox 2.0 alatt csak futólag néztem, de ment.
  • Sok torrent esetén lassú lehet a kommunikálás.