Hogyan javítsam az arányomat? Sok ilyen kérdést kaptam már és a válasz nem feltétlen olyan röviden leírható mint gondolnánk. Ezen a helyzeten igyekszem javítani. 😉 Klasszikus tömör válasz szokott lenni: Töltsd vissza amit leszedtél. Tehát attól, hogy neked lejött a fájl hagyd futni a kliensedben a feladatot hogy másoknak is visszatölthesd.
Persze a legtöbb esetben ez nem kielégítő válasz, mert még újak vagyunk az adott oldalon és olyan torrenteket sikerült letöltenünk amiket (szinte) senkinek se tudunk visszaosztani. De ez esetben is legalább 2 lehetőségünk van:

Szedjünk le még torrentet, de olyat, melynél jelenleg is relative sok leecher van és várhatóan a jövőben is lesz leecher. Ez esetben kockáztatnunk kell, mert egyáltalán nem biztos, hogy tényleg lesz leecher a jövőben is. Annyit azért segítenék, hogy a klasszikus filmek – mint például a Mátrix, az Alien a Taxi, a Rendőrakadémia, stb – esetében azért jók az esélyeink. (Hangsúlyoznám, hogy klasszikus, tehát nem a személyes kedvencünkről van szó)
Keressünk egy olyan torrentet ami fel van már töltve az oldalra de maga az adatfájl már nekünk is emgvan valahonnan. Ilyenkor persze teljesen azonosnak kell lennie a két fájlnak. Filmek esetén különösen kényes a helyzet, hisz meg kell egyeznie a méretének, a codecjének, a bitrátájának, felbontásának is. Igaz megijedni nem kell, mert mindezt a kliensünk elvégzi majd helyettünk. Ahhoz hogy érdemes legyen próbálkozni a méreteknek kell stimmelnie. Akkor most nézzük lépésről lépésre a dolgokat:
A kérdéses fájlt másoljuk át a kliens alapértelmezett letöltési mappájába.
Nevezzük át a fájlt úgy, hogy teljesen azonos legyen a torrentben szereplő fájl nevével.
Töltsük le a .torrent fájlt és nyissuk meg. (mintha letöltenénk)
Ezután pedig egy HASH ellenőrzés következik amit a kliens automatikusan elvégez. (30-90sec) Onnét láthatjuk, hogy a fájl letöltöttségi szintje rohamosan emelkedik.
Ha rendesen végig megy a fájlon és az egyezés 100% akkor már kezdi is a seedet.
Ha nem megy végig az ellenőrzés akkor a fájlunk nem teljesen azonos így nem tudjuk seedelni. Keressünk egy másik torrentet!
(Kivéve ha az elérhetőség 9x% és a torrentben volt egyéb fájl is. (nfo, jpg, sample) Ilyenkor maga a film megvan tehát azt tudjuk seedelni.)

Remélem ezzel a leírással sokaknak segítettem. Ha valamit nem sikerült elég érthetően leírnom akkor kérlek írjátok le PM-ben. Köszönöm!