A µTorrent először Windows rendszerre jelent meg 2005 szeptemberében és rövid időn belül a legkedveltebb és legszélesebb körben használt torrent klienssé vált. Havonta több, mint 50 millió ember használja ezt a BitTorrent programot, és ez a szám folyamatosan növekszik, ahogy egyre több ember kezdi kihasználni a BitTorrent  adta lehetőségeket.

Mióta megjelent az első Windows verzió a Mac és Linux felhasználók folyamatosan kérték a program fejlesztőitől, hogy készítsék el a klienst a másik két rendszerre is. 2006-ban mikor a BitTorrent Inc. megvásárolta a klienst, a cég bejelentette, hogy készül a Mac verzió, mely 2008-ban 2 évvel a bejelentés után megjelent a nagyközönség számára.

Most azonban a közösség hangja megerősítette a program készítőit arról, hogy szükség van a linux verzióra is, ezért bejelentették, hogy készül a µTorrent Linux-os változata is.

A megjelenés időpontja egyelőre ismeretlen, de a fejlesztők elmondása szerint elképzelhető, hogy még az idei nyár végén letölthetővé válik a program mindenki számára.

Az eredeti hír a TorrentFreak.com oldalán olvasható angolul.