Még egy trackert feltörtek az Insane után. A “hacker” nem hagyott konkrét nyomokat, azon kívül, hogy az oldalon felhasználókat törölt, és üzeneteket küldözgetett.

Még egy trackert feltörtek az Insane után. A “hacker” nem hagyott konkrét nyomokat, azon kívül, hogy az oldalon felhasználókat törölt, és üzeneteket küldözgetett.
Viszont, ez nem volt olyan egyszeru dolog, mint gondolhattam volna. Ugyanis, a Majomparádé rangidos Adminisztrátora szerint, az oldalt egymás után többször is feltörték. Az elso feltörés folyamán, két, már feloszlott release csapat nevét keverte bele a betöro.
A Majomparádé megalakulása után a release csapattal kisebb incidensek kavarták fel a port. Ebbol kifolyólag adódhatott a feltételezés, ami szerint valóban ok voltak. De, viszont a betörés után Da’an, akivel lehetoségem is volt a Majomparádé részérol beszélni, a release csapattal ismét felvette a kapcsolatot, akik egy nyilatkozatban elhatárolják magukat az efféle tevékenységektol. A nyilatkozat az oldal fooldalán olvasható.
Két napra rá, a második betöréskor a Pretorians neve merült fel. Ok is csatlakoztak a nyilatkozathoz, amiben egy véleményen vannak a két release csapattal. Így, tisztázva magukat az ügyben. Az oldalon a történtekrol a beregisztrált felhasználók értesülhettek Személyes Üzenetben. Da’an elmondása szerint, az elso betörés nem okozott akkora károkat, mint amelyet a második. Ezeket adatbázis visszaállítással hozták helyre, amely egy kisebb visszaesést okozott az oldalon, amelyet feltöltésekkel kompenzálnak. A betöro szándékát nem sikerült kideríteni, így idézném is Da’an szavait:
…a cél ismeretlen, lehetne találgatni irigység? erre sokan összehúzhatják a szemöldöküket és mondhatják azt, hogy nincs miért irigyelni a majmot csak maga a károkozás? ezt én magam is értelmetlennek találom, bár a játszótéri padokat is összetörik. érdekében áll valakinek, hogy ne menjen a majom? Teljesen nonprofit vagyunk (lehet ez a baj)…

Az oldal log rendszerét, mely feljegyzi a tevékenységeket, módosították, így nem jegyzet fel semmit. Az oldal karbantartója, tett pár új biztonsági lépést, amellyel próbálják elkerülni a további feltöréseket. Feltételezik, hogy a hacker egy staff fiókjával jutott be az oldalra. És, ráadásul, a hacker „munkája” alapján egy Adminisztrátor fiókját törte fel.
Sajnos, ismét egy rossz hírt kellett közölnöm, és a beszélgetésünk Da’annal sem volt teljesen vidám, szívesebb ismerkedtem volna meg vele más körülmények között. Da’an már a kezdetek óta az oldal tagja, így a rangidos is egyben. És mint, említette, nem ezek voltak az elso feltörések az oldalukon, sajnálatos módon. De, azért még úgyis üzemelnek, és reményeink szerint az ilyen incidensek sem fogják megtántorítani az üzemeltetoket, hiszen nem egy fiatal oldalról van szó. Hanem, a harmadik legidosebb magyar torrent trackerrol.


És íme, egy kép a feltörésrol, amit a hacker csinált az oldalon: (teljes méretu képhez klikk a kisképre)