Lejárt az embargó, így a sajtó azon része, amelyik már rátehette a mancsát a PlayStation 5-re, közzétette az első benyomásait az új konzol kapcsán. Szándékosan nem linkelünk és ágyazunk be ide mindent, ajánljuk inkább a Gematsu összefoglalóját a témában – mi csak néhány példát emelünk ki alább.

Az efféle anyagok közül természetesen nem hiányozhatnak a kicsomagolós videók, a GameSpot például így hámozta ki a gépet és a DualSense kontrollert a dobozából:

Ha már kontroller, érdekességképpen muszáj megmutatnunk, hogy az irányító markolatát milyen mintázattal csúszásmentessé:

Természetesen a kicsomagolást követően az összehasonlító anyagok sem maradhattak el, ezek alapján pedig ideje beismerni: a PlayStation 5 egy óriási behemót lesz.

A fenti videó mellett pedig érdemes meglesni a The Verge fotós összeállítását is a next-gen gépekről – itt egy kis ízelítő belőle:

A mélyebb bemutatókra tehát még várni kell, ahogy játékfronton sem tudunk sok újdonsággal szolgálni. A sajtó egyelőre csak a konzol mellé csomagolt Astro’s Playroomot mutathatta be, amely a DualSense képességeit hivatott szemléltetni.

Íme, egy kis gameplay belőle:

A PlayStation 5 nálunk november 19-én kerül boltokba.

Forrás: https://www.gamekapocs.hu/hir/69131/playstation_5_ime_az_elso_kicsomagolos_videok