Torrent keresők

Egy ilyen kis alkalmazásnak (mint szinte minden programnak) az a célja, hogy kényelmesebbé tegye az ember életét. Ezt mint ahogy a cím is mutatja azzal teszi, hogy Ő keres helyettünk. Persze ezután sem lesz elég csak a kulcsszavakra gondolnunk. Azzal könnyíti az életünket, hogy egyszerre több trackeren is végrehajtja az adott keresést.

A torrentkeresőknek alapvetően két fajtája van:

 1. WEBes
  Az ilyen keresőknek az az előnye, hogy bármikor elérhetők, csupán egy böngészőre van szükségünk. Hátrányt nem igazán tudok említeni, bár a programokban alapvetően több lehetőség lapul.
  Példák:
 • Torrent.eval
  Egyszerű kis on-line kereső. Előnye, hogy nagyon jól néz ki. 😛 Hátránya, hogy nem tudjuk, pontosan mely trackereken keres. :S
 • TorrentSpy
  Íme a kivétel. On-line kereső aki képes Privát magyar oldalakon keresni. Igaz csak 3-on de akkor is. (BitHUmen, Endless-SkyLine, Savaria) Szép munka! 🙂
 • TorrentScan
  17 nemzetközi trackeren kereshetünk vele bár csak egyenként. De ígyis jó eséllyel találjuk meg amit keresünk. Lehet pont a túl sok találat lesz csak a gond. 😉
 1. Futtatható
  Vagyis klasszikus SETUPpal rendelkező programok. Előnyük, hogy gyakrabban fejlesztik őket és több lehetőség lapul bennük. Pl.: felvehetünk még pár trackert sőt, bizonyos esetekben még privátokat is. Hátrányuk, hogy telepíteni kell, bár ez sem teljesen igaz, mert van amelyik önmagában futtatható.
  Példák:
 • TorrentCascade
  Nagyon egyszerű változata a keresőknek. Önmagában, telepítés nélkül is elfut és mérete is mindössze 340KB. 5 nagy Publikus trackeren keres: TorrentSpy, Mininova, isoHunt, PirateBay, TorrentReactor.
 • Dynamic Torrent Searcher
  Ő már egy jóval összetettebb kereső program mégse kell telepíteni. Szabadon bővíthetjük tracker listáját (6 mellékelve van) sőt, privát trackerre is képes benézni, ha helyesen megadjuk felhasználói nevünket és jelszavunkat.
 • Torrent Harvester
  Külseje puritán mégis nagy tudású. Rengeteg hely bele van integrálva, és nem csak torrenten néz körül… De telepíteni kell.

Ezen cikk csupán egy tömör áttekintést tesz lehetővé. A keresők tulajdonképpen csak példák a nagyobb típusokra, ezenkívül még rengeteg program/online kereső létezik!

Derwer