Több felől is támadják a szerzői jogok tulajdonosai Hollywood egyik mumusát, a Popcorn Time-ot, az Egyesült Államokban például több felhasználót is bepereltek, Svédországban pedig nemrégiben komoly fenyegetést kaptak az oldal használói.

Egyértelmű, hogy a szerzői jogok harcos védőinek igencsak a bögyében van az oldal, amelyről minden eddiginél egyszerűbben lehet filmeket streamelni. Az oldal mögött álló szoftver fejlesztői szerint éppen Hollywood és üzletpolitikája áll elsöprő sikerük mögött.

Minderről a TorrentFreaknek küldtek egy nyilatkozatot, amelyben leírják, bátran keljenek versenyre velük a film- és tévéstúdiók egy általánosan elérhető streaming szolgáltatással, ahol a felhasználók – megfelelő díjazás ellenében – hozzáférhetnének a legújabb kasszasikerekhez, sorozatokhoz.

Fotó: Popcorn Time

„A felhasználók készek fizetni egy elfogadható összeget, persze nem az országspecifikus korlátozásokért” – jegyzi meg a Popcorn Time csapata. Arra is felhívják a figyelmet, hogy nem a kínálatnak, hanem az „elfogadható összegnek” kellene országokra szabottnak lenni, hiszen mást jelent havi 20 dollár az Egyesült Államokban, és mást mondjuk Ugandában. Csak hát nem kellene olyan mohónak lenni, kedves Hollywood.

„Miért kell két évet várni Franciaországban egy filmre, ami már nézhető Amerikában?” – teszik fel a költői kérdést, hozzátéve, éppen az ilyesfajta üzletpolitika ösztönzi az embereket az illegálisnak mondott források felé. A jelenlegi helyzet, jegyzik meg, a Popcorn Time-nak kedvez, de ha lenne megfelelő alternatíva, megfelelő ráon, akkor a felhasználók nagy része nem a kalózkodást választaná.

forrás: HVG.hu