Ezt a fajta hozzáállást mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy – kis túlzással  élve – amint a piacra került a DualSense kontroller a Steam már támogatta is az irányító alapfunckiót. Ezúttal kisebb mértékben ugyan, de ismét frissült a PS5- és az új Xbox-kontroller támogatása a béta kliensben.

A DualSense LED-jét most már ki-be lehet kapcsolni, illetve a statikus mód mellett elérhető egy dinamikus állapot is, ami csak akkor aktiválja a világítást, ha egyszerre több irányító van csatlakoztatva a PC-nkhez.

Nagyobb újdonság azonban, hogy most már a Steamet használva is testreszabható az Xbox One Elite Series 2 kontroller hátán lévő gombok működése, továbbá az új Xbox Series X/S-kontrollerek is hivatalos támogatást kaptak, aminek köszönhetően már az új Share gombot is kihasználhatjuk. Szintén újdonság, hogy lokális multiplayert támogató játékokban egyszerre akár 4 Xbox-kontrollert is képes felismerni a rendszer, illetve a rezgő ravaszok is működőképesek már bizonyos játékokban.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy az újdonságok mikor hagyják el a Steam béta változatát.

És ha már így szóba kerültek a kontrollerek érdemes még megemlíteni, hogy a Microsoft kiküldött egy kérdőívet az Xbox Series X/S-tulajoknak, amiben többek között arról kérdezte őket, hogy mennyire érződik következő generációsnak a konzol, valamint arra is kíváncsiak, hogy DualSense-nek vannak-e olyan funkciói, amiket esetleg hiányolnak az Xbox-kontrollerből.

A PlayStation 5-kontrollerének az új lehetőségeiről egyébként már korábban is elismerően nyilatkozott Phil Spencer, szóval egyáltalán nem kizárt, hogy a haptikus visszajelzés és a dinamikus ravaszok egyszer az xboxos irányítókban is helyet kapnak majd.

Forrás: Gamekapocs.hu