Habár a Sony publikusan még nem erősítette meg a hírt, az olasz IGN jelentése szerint a PlayStation 5 nem támogatja natívan az 1440p-s felbontást, vagyis 2K-s tévékre és monitorokra 1080p-ből vagy 4K-ból skáláz a konzol.

Azt már elkönyvelhetjük, hogy az Xbox Series X és S a hagyományos Full HD mellett támogatja a 2K és 4K felbontásokat is, a Sony háza táján azonban úgy tűnik, más a helyzet. Az IGN Italy már kézhez kapta a november 19-én megjelenő PlayStation 5-öt, az első tesztek során pedig arra a következtetésre jutottak, hogy a konzol natív támogatást nyújt az 1080p-s, illetve 4K-s kijelzőkhöz, 1440p-s felbontású monitoroknál és televízióknál azonban a rendszer magasabb vagy alacsonyabb pixelszámot skáláz át a megfelelő méretre.

Az IGN jelentéséből kiderül, hogy a szerkesztőség az ügyet illetően felvette a kapcsolatot a Sonyval, a hivatalos forrás pedig megerősítette, hogy a konzol a jövőben sem támogatja majd közvetlenül ezt a felbontást – érdemes azonban hozzátenni, hogy a konzolgyártó ezt egyelőre nem jelentette ki publikusan. Kellemetlen hír lehet ez tehát ez azon (főleg PC-orientált) felhasználók számára, akik a két mainstream felbontási modell köztes opciójával várták az új generációt.

Forrás: https://www.gamekapocs.hu/hir/69236/ugy_tunik_a_ps5_nem_tamogatja_a_2k_felbontast